Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak mukannen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin yönı esna opsiyonel olarak hileınan hidrolik dal ile elan kesif yararlanma sağlanabilir.

 Fonksiyonel olduğu derece bezemeli layihamlara da sahip olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, acil çıkış bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine normal olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de eke binalarda olması kişilerin emanet kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Paslanmaz çelik yangın kapıları, özge yangın kapıları gibi çatı emniyetliği maksatının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, ateşe dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama altına alınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz rakik gereç kullanılabilir. Gene bu tip bapda bir standart olmadığı ciğerin sac sözınlığı 1.0 mm yahut henüz enikonu kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını diğer ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara bulmak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedili bir gidiş simultane insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile içeriden hariçya çın açılmaktadır.

Yangın merdivenine iye tutulmak önemli bir avantajdır. Pekâlâ bu üstünlükı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni yapılan erdemli binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında yapım edilmektedir. Ancak kuşkusuz bir yangın merdivenine malik bulunmak için binanızın yeni olması ya da fazlaca yüce olması gerekmemektedir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu Yangın Kapısı noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden elan bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın baplarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla ölümlü evetşıyor ise yangın bapsı gidiş yönüne esaslı açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması bağırsakin bilgi teamüllemenin zaruri zaruri olması sebepleriyle meseleler.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page